Een pandemie van angst of liefde?De wereld wordt overgenomen door angst. De laatste gebeurtenissen met het virus en de reacties in de media en onder de mensen verergeren de toch al latent in ons aanwezige angst. Angst en zorgen onderdrukken je immuunsysteem… Geen goede match met het virus…

Je gezondheid is afhankelijk van de rust en ontspanning in je lichaam. Juist nu is het belangrijk om een goede weerstand te hebben. Zo word je minder snel ziek en als je ziek wordt, kan je lichaam zichzelf beter verdedigen. Je kunt je weerstand en immuunsysteem het beste ondersteunen door vertrouwen en geloof te hebben. In jezelf, in de mensen om je heen, in de wereld en in het leven.

Wat is er aan het gebeuren?

· De externe prikkels die we ervaren triggeren een gevoel van hulpeloosheid, en machteloosheid, oude pijn van “niet ondersteund”, “niet geliefd” en “niet gevalideerd” voelen.

· Ons overlevingsinstinct wordt ‘aan’ gezet en creëert spanning in ons lichaam (fight/flight/freeze).

· We vragen ons af ​​waarom dit gebeurt. Waarom ik. Waarom hier en nu. We willen alle details onderzoeken, kranten uitpluizen, laatste rapporten lezen. Dit verergert de angst.

· De angst wil dat we vechten (in plaats van erbij aanwezig zijn). Want dat is wat de angst levend houdt.

· Het houdt ons als mensheid in een verslavende cyclus van stress en 'probleemoplossing’.

· Het zet ons aan tot hopeloze acties als hamsteren en andere egoïstische acties terwijl we toch al in een sociaal afstandelijke wereld leven, virus of geen virus.

Slechte raadgever

Vanuit deze angst-gedreven situatie kan geen productieve verandering plaatsvinden. We raken als mensheid gevangen in een diep reactieve cyclus, op zoek naar de volgende externe probleem om aan te pakken. Onze reactieve benadering van leven geeft geen verlichting van de voortdurende strijd. Laat staan dat het een sterke, duurzame basis voor toekomstige generaties creëert.

De upside

Deze toestand is een kans om terug te gaan naar de basis. Naar wat er werkelijk toe doet. Laten we onszelf eindelijk de ruimte geven die we nodig hebben om onze gevoelens te voelen, om niet langer weg te rennen van de angst. Laten we die buurman helpen die we dagelijks zien zonder een woord te zeggen. Laten we inzien dat we dat familielid kunnen vergeven. Laten we werkelijk contact met elkaar maken, de voldoening voelen als we anderen ondersteunen en onze bijdrage leveren. Misschien zien we dan eindelijk dat we niet van elkaar gescheiden, maar allemaal één zijn.

Verbroken verbindingen

De overlevingsstatus brengt naar voren wat echt belangrijk is voor de mensheid om te floreren. En dat is niet de productiviteit, niet het massa-consumerisme, niet de quick-fix pleister oplossingen die we 'vooruitgang' noemen. Eerder draait het om authentiek respect en aandacht voor jezelf en de mensen en het leven om je heen. Werkelijke verbinding met jezelf en van daaruit met de ander. Het is tijd om de verbroken verbinding met onszelf te helen.

Zes tips voor het omgaan met angst in deze tijden van chaos

  1. Sta jezelf toe niet te vragen waar het allemaal om gaat, of waarom het gebeurt, maar juist hoe je er met bewustzijn en gemak doorheen kunt gaan.

  2. Neem voorzorgsmaatregelen. Het is niet de tijd om naïef of uitdagend te zijn (dit zijn oude kinderpatronen). Begrijp de impact van hoe je met angst omgaat op je eigen welzijn en dat van anderen. Modelleer jouw manier van omgaan met deze ‘crisis’, leef het voor. Vooral aan je kinderen.

  3. Trek erop uit, verken dan de natuurlijke wereld om je heen. Voel hoe je niet alleen bent. De dieren, de bomen, het gras zijn er altijd voor en met je. Je reist nooit alleen.

  4. Accepteer en voel mededogen voor degenen die op de golf van angst rijden, zonder met hen mee te gaan. Creëer ruimte waar zij hun innerlijke overtuigingen zo mogelijk onder ogen kunnen zien. We zijn allemaal op verschillende plekken van het pad.

  5. Eer deze dag vandaag. Voel dankbaarheid dat je leeft en gezond bent.

  6. Neem ten slotte je gezondheid serieus – steun je eigen immuunsysteem. Eet gezond. Drink veel. Slaap genoeg. Dans. Speel. Lach. Maak elke dag de intentie voor je dag. Haal Vitamine D buiten en in de natuur. Omring jezelf met anderen die verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen welzijn. Voer eerlijke gesprekken. Accepteer de angst die door je heen beweegt, zodat je je emoties, pijn en trauma uit het verleden kunt verwerken.

Twee gratis hypnose audio’s

Ik heb twee zelfhypnose audio's speciaal voor deze tijden opgenomen zodat je de kracht van jouw mind kunt gebruiken om gezond en kalm te blijven. Luister dagelijks en voel hoe het vertrouwen in jezelf en je lichaam groeit.


Een steuntje in de rug voor jouw immuunsysteem

Onze geest beïnvloedt ons lichaam. Je kunt je lichaam kracht geven door met je cellen te praten. Steun en vertrouwen geven om met onbekende externe invloeden te dealen. Deze "Immuunsysteem Booster" helpt je om je te concentreren op de verschillende delen van je immuunsysteem, waardoor het de liefde en het vertrouwen krijgt om zijn werk te doen. Door jezelf en je lichaam elke dag deze aandacht en liefde te geven, zul je je beter en sterker voelen in een wereld waarvan niemand weet hoe het er straks uit zal zien.

Geloof hoop en liefde in tijden van Corona

In tijden van stress en onzekerheid is er niets krachtiger dan jezelf liefde en vertrouwen te geven en dit te verspreiden onder de mensen waar je (virtueel) mee verbindt. Deze audio "